Welke hashtags worden het meest gebruikt in Nederland?

zoekwoorden instagramDe welbekende hashtag is niet meer weg te denken uit onze sociale levens. We gebruiken de hashtag vrijwel dagelijks op social media en zien deze ook terugkomen in de posts van onze vrienden. Soms staan er enkele woorden achter het bekende tekentje, soms worden er zelfs hele zinnen geplaatst. Hoe kunnen we nou zorgen dat onze hashtags ook daadwerkelijk zorgen voor meer reacties op onze posts? En welke hashtags zijn het meest populair?

Wanneer je meer likes en comments wil krijgen op jouw posts, foto’s en video’s, moet je hashtags goed gebruiken. Je kunt natuurlijk zomaar wat woorden neerzetten die iets te maken hebben met jouw post, toch is dit niet altijd een goed idee daar niet alle hashtags populair zijn bij de gebruikers van het sociale medium. Maar welke hashtags moet je dan wel gebruiken? De populariteit van de hekjes verschilt per social mediakanaal.

 

Hashtags op Instagram

We zien op Instagram dat de meest voorkomende hashtags weinig te maken hebben met de desbetreffende post. Het zijn voornamelijk woorden die bekendheid hebben gekregen door het veel gebruiken ervan, en deze staan nu ook bekend als hashtags die het goed doen bij andere Instagrammers. Zo zijn de meest voorkomende hashtags #love, #me en #follow. Ook de woorden #Instagood en #tbt doen het erg goed. Echter zijn dit geen van allen Nederlandse hashtags en zullen ze niet leiden tot meer Nederlandse volgers.

 

Wat is een hashtag eigenlijk?

hashtags volgenHashtags zijn zoekwoorden welke de foto beschrijven. Mensen weten dit vaak niet en gebruiken verschillende woorden en kreten welke in praktijk weinig resultaat opleveren. Wanneer iemand via Instagram zoekt met de zoekfunctie, dan willen ze terecht komen bij een foto die met de zoekopdracht te maken heeft. Heb jij een foto van een appel gepost en gebruik je daarbij geen hashtag #appel, dan vinden mensen jou nooit. Zorg daarom dat je zoekwoorden altijd aansluiten bij hetgeen wat je post. Hier lees je meer over hoe je hashtags op de juiste manier inzet.

 

Populair in Nederland

De Nederlandse hashtags zijn redelijk gebonden aan de hot items die gaande zijn. Denk aan gebeurtenissen en dingen die in het nieuws zijn geweest. Vooral plaatsnamen zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, en Tilburg worden veel gebruikt in Nederland. Niet zo verwonderlijk natuurlijk want dit zijn tevens de grootste steden van Nederland. Ook de grote Hollandse bedrijven zoals KPN, de NS, IKEA, Albert Heijn en supermarkt Jumbo komen vaker terug.

 

Hashtags op Twitter

Wanneer je kijkt naar Twitter, zul je zien dat het gebruik van hashtags daar heel anders is en er zijn heel andere woorden bij die viral zijn gegaan. Twitter richt zich meer op actualiteiten en gebeurtenissen. Dit zie je terugkomen in de hashtags. De meest voorkomende zijn dan ook #Trump, #Brexit en #BlackLivesMatter. Allemaal heel politiek gericht. In Nederland hebben we ook een aantal hashtags die enorm populair zijn en veel worden gebruikt. De meest voorkomende het afgelopen jaar waren #TeamNL, #dwdd en #vacature.

Wanneer je als bedrijf meer activiteit wilt creëren rondom je posts, zul je handig gebruik moeten maken van hashtags. Hiermee kun je veel meer reacties en likes krijgen van volgers. Wees origineel en zorg dat je opvalt. Misschien dat jouw bedrijf ooit zelf viral zal gaan met een eigen hashtag!

 


Nederlandse volgers kopen

Helaas kun je geen Nederlandse volgers kopen voor Instagram, maar je kunt ze wel krijgen via ons automatiseerproces! Het mooiste komt nog want je kunt hierbij zelf een doelgroep opgeven. Lees meer over het automatiseerproces op deze pagina.