tiktok

Wat is TikTok en waarom is het zo populair?

Voor iedereen die er nog nooit van gehoord heeft, hier een kleine introductie. TikTok is een app voor jongeren, waar zij na het aanmaken van een account hun zelfgemaakte video’s kunnen delen. Dit zijn muziekvideo’s waarin zij dansen, zingen, aan karaoke doen of playbacken. Het is een immens populaire app die wereldwijd door meer dan 100 miljoen kinderen gebruikt wordt. Samen zorgen zij dagelijks voor het uploaden van 10 miljoen nieuwe muziekvideo’s. De minimale leeftijd om een account op TikTok aan te maken is 13 jaar. Omdat het gemakkelijk te omzeilen is door het geboortejaar te veranderen, bevinden ook veel jongere kinderen zich in deze online omgeving. Download hier de Tiktok app.

 

Over de populariteit van TikTok

logo tiktokKinderen hebben op jonge leeftijd vaak extra bevestiging nodig. Op TikTok kunnen zij die bevestiging krijgen door hun talenten te laten zien en vervolgens onder Tiktok Likes en reacties bedolven te worden door hun vrienden, maar ook door vreemden. TikTok verschilt hierin van andere socialmediakanalen, omdat het zich puur richt op video’s. De gebruikers van deze app zijn allemaal geïnteresseerd in het bekijken van video’s, wat jongeren meer complimenten en reacties oplevert voor hun gemaakte video’s. Wanneer een video opgenomen is, kan deze via de app nog bewerkt worden met speciale effecten.

 

Waarborg de privacy van je kind

Het is belangrijk om de privacy van je kind online veilig te stellen. Dat doe je in TikTok op de volgende manier: ga rechtsonder in de app naar het profiel, druk op het tandwiel en scrol vervolgens naar beneden tot je bij het kopje privacy bent. Zet de functie ‘alleen vrienden kunnen direct contact met mij opnemen’ aan en schakel ook het verbergen van de locatiegegevens in. Vervolgens kun je het account privé maken en onder het kopje account instellingen kun je bij de instellingen pushberichten aangeven dat je deze alleen wilt ontvangen van mensen die je volgt.

 

Tiktok followers, wat heb je eraan?

followers tiktokOp Tik Tok kun je video’s plaatsen en iedere video kan geliket worden. Maar om op regelmatige basis likes te krijgen, en het niet aan toeval over te laten, heb je followers nodig. Het Nederlandse woord voor followers is volgers. Kortom een fanbase.

Nu zijn er 3 manieren om een Tiktok volgers te komen, en wij noemen ze hieronder op:

  1. De eerste manier om aan followers te komen is door een aantal video’s live te hebben staan, en vervolgens andere mensen (die ook nog niet heel veel volgers hebben) te volgen. Bekendheden volgen niet terug, dus je moet het van minder bekende mensen hebben. Zo kun je dus volgers terugkrijgen.
  2. De tweede manier is door ontzettend goede video’s online te hebben staan waarbij mensen absoluut jouw volgende video niet willen missen!
  3. De derde manier is door Tiktok volgers kopen. Wanneer je volgers koopt dan trekt jouw profiel sowieso al meer aandacht, en wanneer veel mensen jouw volgen, dan worden jouw video’s ook sneller zichtbaar in de zoekresultaten. Hierdoor trek je ook meer views (plays), likes, en nieuwe followers aan.

 

Met 1000 volgers kun je LIVE

tiktok liveWil je graag LIVE video’s maken op TikTok, dan heb je 1000 volgers nodig. Pas bij 1000 kun je LIVE en kun je REAL TIME jouw video delen. Het voordeel van LIVE gaan is dat nog veel meer mensen jouw video zien en bekijken. Dat levert je dus een pak meer likes / reacties / views / en nieuwe volgers op! Om snel aan de 1000 volgers te komen kun je ze in dit geval ook kopen natuurlijk.