Meer Instagram volgers krijgen

Wie wil het niet; Meer Instagram volgers krijgen? Iedereen kan wel wat extra followers gebruiken of niet? In dit artikel krijg je waardevolle tips om aan meer volgers op Instagram te komen. Volg deze tips op en je zal zien dat meer mensen je gaan volgen.

instagram profiel - meer volgers

 

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Een veel gestelde vraag op internet is: “hoe krijg je meer volgers op Instagram”? Wij als Instagram specialist hebben het helemaal voor je uitgezocht en het geheim gaan we hier met je delen! Hieronder volgen de tips die goud waard zijn. Volg ze op en je zult zien dat jij ook meer volgers op Instagram kunt krijgen!

 

Hoe creëer je een fanbase?

honden fotoEen fanbase (relevante Instagram volgers) creëer je om je vast te houden aan een onderwerp, en de zuiverheid van je profiel goed in de gaten te houden. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je je vasthoudt aan het zelfde onderwerp, je vanzelf een fanbase creëert.

Heb je een honden profiel, dan moet je dus alleen maar honden op de foto zetten en die op je profiel plaatsen. Ga je ook foto’s maken van hoe je een hamburger eet bij McDonalds, dan haken mensen snel af. Ze willen namelijk voornamelijk honden zien, want de fanbase die je opbouwt bestaat voornamelijk uit hondenliefhebbers en dierenvrienden. Deze mensen zijn niet geïnteresseerd wat je allemaal bij McDonalds uitspookt.

Je profielnaam moet ook enigszins aansluiten bij het onderwerp dat je gekozen hebt. @TerrorKees is niet echt passend voor dit onderwerp. Waarom een relevante en goedgekozen profielnaam belangrijk is bespreken we zo dadelijk.

 

 

Meer volgers door interactie

Meer Instagram volgers krijg je door interactie. Interactie is een samenspel tussen actie en reactie. Wanneer jij reageert, dan reageert iemand weer terug. Jij zult in het begin de eerste stap moeten zetten. Wanneer jij jezelf laat zien, dan gaan mensen kijken wie je bent. Is er een klik dan kan er een like, een reactie, of een nieuwe volger door ontstaan.

Nu wil je jouw tijd natuurlijk zo zinvol mogelijk benutten en dan wil je niet jan en alleman een like gaan geven, iedereen gaan volgen, of reageren op alles wat los en vast zit. Wat je wel moet doen is je fanbase zelf gaan opzoeken!

Jouw fans zijn in ons voorbeeld hondenliefhebbers en dierenvrienden. Je wilt dus gaan zoeken op Instagram naar #dieren #honden #dierenvrienden #hond #pup en dergelijke. Ga deze mensen volgen, hun berichten liken, en vertellen in een reactie hoe leuk hun foto is. De beloning die je ervoor terugkrijgt zijn meer volgers en nog relevante ook want het zijn allemaal dierenvrienden en hondenliefhebbers. De eerste stap is zo gezet.

 

 

Waarom is een goede profielnaam belangrijk?

Wanneer je op berichten van anderen reageert die te maken hebben met het onderwerp van jouw eigen pagina, dan zien mensen je profielnaam staan. Reageer je op een hondenfoto met een profielnaam zoals @honden_zijn_leuk dan is de kans groot dat potentiële fans, dus dierenliefhebbers, jouw reactie spotten en gaan kijken wat jij op je profiel hebt staan. De kans dat je zo een nieuwe volger aan de haak slaat is dus erg groot!

 

 

Je BIO vormgeven, zeker niet onbelangrijk

Je BIO is een belangrijk onderdeel op je Instagram profiel. Voordat mensen al door je hele portfolio heen scrollen kijken ze eerst naar je BIO. Dit is het stukje onder je profielnaam, en onder het aantal berichten, volgers, en mensen die jij volgt (volgend).

In je BIO vertel je kort wie je bent, wat je doet, hoe je heet, en/of waar je profiel over gaat. In je BIO kun je al die zaken kort en kracht vertellen. Sterke profielen hebben een BIO die je in een oogopslag vertelt wat het onderwerp is, en wat er allemaal te zien valt. Eventueel kun je nog je Youtube kanaal of website link hierin vermelden.

instagram bio

 

Tot dusver hebben we de volgende ingrediënten:

 • een duidelijk onderwerp
 • een passende profielnaam
 • een goed aansluitende BIO
 • jouw interactie

 

 

Hoe belangrijk de kwaliteit van je foto’s is

De kwaliteit van je foto’s is van groot belang. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Beter 10 goede foto’s dan 20 die er niet uitzien. Maar je hoeft hier geen dure camera of dure telefoon voor te kopen. De belangrijkste factor om mooie foto’s te maken dat ben jijzelf. Zelfs met een goede camera kun je slechte foto’s maken en met een slechte camera kun je goede foto’s maken. Hier kun je lezen hoe je de perfecte Instagram foto maakt.

Enkele foto tips

 1. zorg dat je het (zon) licht in je rug hebt.
 2. zorg voor genoeg (dag) licht.
 3. zorg ervoor dat je lens schoon is.
 4. zorg dat je een goede omgeving kiest (of je rommel opruimt).
 5. zorg ervoor dat je vanuit de juiste hoek fotografeert.
 6. gebruik altijd filters in je Instagram app.

 

 

Hoe word je gevonden op Instagram?

Je wordt op Instagram gevonden door jezelf te laten zien, dus door te reageren op foto’s, berichten te liken, of door zelf mensen te volgen. Maar er is ook een andere manier om gevonden te worden op Instagram en dat is door goed hashtags te gebruiken. Hashtags zijn zoekwoorden en die kun je bij iedere foto plaatsen.

Wanneer iemand de zoekfunctie gebruikt in Instagram en daar een hashtags invult die ook bij jouw foto staat, dan kan jouw foto in de zoekresultaten verschijnen. Om daar daadwerkelijk te komen moet je om te beginnen voldoen aan het Instagram algoritme. Daarnaast moet je foto ook overeen komen met de hashtag anders klikt nog niemand erop. Beide gaan we hieronder uitleggen.

 

 

Hoe werkt het Instagram algoritme?

instagram algoritmeHet Instagram algoritme rond de zoekfunctie werkt als volgt; wanneer je unieke hashtags gebruikt die maar weinig voorkomen, dan kom je snel naar voren in de zoekfunctie. Wanneer de concurrentie groot is, en er dus veel mensen dezelfde hashtags gebruiken, dan wordt het een stuk moeilijker.

Dan komt het Instagram algoritme om de hoek kijken en gaat vervolgens bepalen wie als eerst getoond wordt. De eerste foto’s die aan de beurt komen zijn afkomstig van profielen met veel Instagram volgers, en een boel likes op andere foto’s. Wanneer andere foto’s veel likes hebben gekregen, dan is de kans groot dat jouw nieuwe foto ook goed kan gaan scoren. Het aantal volgers speelt ook een rol. Grote profielen met 10K of meer volgers staan ook 9 van de 10 keer bovenaan in de zoekfunctie.

Vooral bij Engelstalige woorden heb je te maken met grote concurrentie. Nederlandse Instagram zoekwoorden komen een stuk minder vaak voor, dus de kans dat je daarmee rankt is een stuk groter. Vergis je niet hoeveel Engelstalige woorden wij in Nederland gebruiken! Woorden die in het Engels voorkomen die we ook in Nederland gebruiken zijn als voorbeeld: sport, fitness, auto, makeup, hockey, bank, school, en ga zo nog maar even door.

 

 

Hoe belangrijk zijn hashtags?

Hashtags zijn zoekwoorden die je bij je foto plaatst, en beginnen altijd met het hekje #. Relevante hashtags gebruiken is van groot belang. Hahstags hebben namelijk een functie. Wie de zoekfunctie gebruikt zoekt dus op hashtags.

Ga je bij je hondenfoto de hashtag #tuin gebruiken dan is de kans klein dat dit je likes, reacties, of uberhaubt meer Instagram volgers gaat opleveren. Waarom? Dat is simpel! Wie hashtag #tuin invoert in het zoekveld die verwacht foto’s van tuinen tegen te komen en niet van honden. Tuinfoto’s zullen ze gaan liken maar de kans dat ze jouw hondenfoto’s gaan liken is erg klein. Zou je hashtag #hond gebruiken, dan krijg je te maken met mensen die ook naar plaatjes van een hond zoeken, en dan zijn ze bij jou aan het juiste adres!

Beter 1 relevante hashtag gebruiken, dan 10 die niets te maken hebben met je foto. Maar als je er toch 10 kunt invullen, waarom dan niet 10 relevante hashtags? YES! Je snap hem al… #hond #hondje #honden #leukehond #grotepup en alles wat daar op lijkt kun je dus gebruiken.

Maar onthoudt dat je zo relevant mogelijk moet gaan hashtaggen zodat de kans nóg groter wordt dat je likes en meer volgers binnenhaalt! Kijk eens goed naar de foto! Wat zie je? Wat voor ras is de hond. Welke kleur hond staat er op de foto. Wat doet de hond? Allemaal zaken die je dus in je hashtags kunt opnemen om het ze nog relevanter te maken.

Nogmaals… focus je je op Nederlands publiek, zorg er dan voor dat je zoekwoorden ook zo Nederlands mogelijk zijn. Hoe kleiner de niche, hoe groter de kans is dat je gevonden wordt.

instagram zoekfunctie

 

Wat is de beste tijd om te posten?

Er zijn een aantal tijdstippen die je de meeste likes, de meeste reacties, en de meeste volgers oplevert. Per doelgroep kan dit iets verschillen, en in dit geval kijken we even naar de Nederlandse markt.

Nederlanders staan ergens tussen 06.00 en 07.30 uur in de ochtend op. Als de wekker gaat dan grijpen mensen hun telefoon en proberen ze alvast aan het licht te wennen. Ze kijken even wat er allemaal gebeurt is, wie er een app heeft gestuurd, en of er nog iets gebeurt is op Instagram. Precies, dit is dus zo’n moment waarop jij een bericht wilt plaatsen, en wilt reageren op foto’s van anderen. Waarom? Deze mensen zien jouw bericht voorbij komen. De kans is dus groot dat er een interactie plaatsvindt.

Andere momenten op de dag zijn tussen 12.00 en 13.00 uur wanneer mensen pauze hebben, rond etenstijd en dat is tussen 17.00 en 19.00 uur, en nog iets later in de avond, zo tussen 21.00 en 23.00. Door wat testen te doen en te noteren hoeveel likes en volgers het jouw oplevert kom je er snel achter wat voor jouw werkt.

In veel gevallen dus:

 • tussen 06.00 en 07.30
 • tussen 17.00 en 19.00
 • tussen 21.00 en 23.00

 

Account op privé of openbaar

hoe instagram openbaar zettenSoms krijgen we de vraag of je beter je profiel op privé kunt zetten of op openbaar. Het antwoord is simpel. Wil je er snel meer Instagram volgers bij hebben, dan moet je hem zeker op openbaar zetten. Mensen kunnen dan direct zien wat je te bieden hebt, en kunnen dan direct besluiten om je te volgen, of een van je foto’s, of wellicht video, te liken. Openbaar dus!

 

 

Beter goed gejat dan slecht bedacht

Niet iedereen is in het begin even creatief, en kan best een beetje hulp gebruiken. Daar is niets mis mee. Kijk gewoon bij vergelijkbare profielen en onderwerpen hoe zij het gedaan hebben. Je kunt kijken naar het aantal volgers, likes, en reacties die ze hebben om een goede indruk te krijgen of ze succesvol zijn.

 

 

Je profiel boosten door hem een zetje te geven

Opstarten kost energie, en wanneer je nog maar weinig volgers op je teller hebt, dan kan het nog best wel lastig zijn om er beweging in te krijgen. Gelukkig is daar een manier voor om dat wel in beweging te krijgen. Je kunt namelijk likes kopen en volgers kopen voor Instagram, en wel bij ons!

Wij zijn specialist op dit gebied en helpen je graag hiermee. Bij ons kun je alles kopen wat je maar nodig hebt. Kijk maar eens rond in onze webshop. Via het menu vind je allerlei producten om aan meer Instagram volgers te komen, meer likes, meer reacties, meer views, en ga zo maar door. Creëer je eigen succes!