Instagram-update: nu kun je foto’s of video’s ouder dan 24 uur uploaden naar je story

Eindelijk is de limiet van 24 uur voor het uploaden van foto’s en video’s voorbij. Je kunt nu foto’s uploaden naar je Instagramverhaal die meer dan 24 uur oud zijn. Wanneer je een verhaal uploadt, kun je nu op de camerarolknop aan de linkerkant van het scherm drukken en wordt je hele filmrol getoond.

ig-stories

Voeg iedere foto of video toe

Snapchat is misschien de eerste applicatie die ons bekend heeft gemaakt met de fotofilters en verhalen en dus heeft het een speciale plaats in ons hart, maar Instagram heeft een nieuw niveau van succes bereikt met zijn nieuwe updates. Na het bijwerken van live uitzendingen, waarin je een vriend van je kunt toevoegen tijdens het live gaan, heeft Instagram nu een ​​nieuwe wijziging aangebracht. Met de update kun je nu ook foto’s en video’s aan je story toevoegen die meer dan 24 uur oud zijn.

 

Hoe werkt het?

Deze nieuwe instelling werkt als volgt; telkens wanneer je een foto of video van meer dan 24 uur toevoegt als een verhaal op je Instagram-account, wordt deze op het scherm weergegeven met die datum en de zin “de werpfase van vandaag”. Opgemerkt wordt dat deze update beschikbaar is op zowel Android- als iOs-apparaten. Wanneer je een verhaal uploadt dat meer dan 24 uur oud is, wordt een sticker met de datum van de foto weergegeven. Je kunt het verplaatsen en het formaat wijzigen, net als bij elke andere sticker.

Zelfs na de publieke release, verandert deze functie mogelijk niet veel aan de ervaring op Instagram. Zoals een gebruiker opmerkte, was het altijd gemakkelijk om oudere foto’s als story te posten door een screenshot te nemen of ze te bewerken.

 

Nieuwe functie ondersteunt diepgaandere verhalen

Maar de nieuwe functie is een belangrijke symbolische zet voor Instagramverhalen. Het Instagram Verhalen-platform, sinds de lancering in augustus vorig jaar, staat al lang bekend als een real-time publieke tijdlijn, allesbehalve identiek aan het kenmerk van dezelfde naam ontwikkeld door zijn concurrent Snapchat. Het keurmerk van de app moedigt gebruikers aan om langere en diepgaandere verhalen voor hun volgers te maken, naast de afzonderlijke snapshots die momenteel vaak in Stories verschijnen.

De verandering weerspiegelt ook weer een nieuwe impuls om het wijdverspreide succes van Snapchat Stories te evenaren, waarmee gebruikers foto’s van ieder moment kunnen posten.