Instagram focus; de nieuwe portretfunctie voor de beste selfie’s

instagram focusInstagram focus is de nieuwe functie binnen Instagram. Focus zorgt voor een kunstmatig scherptediepte-effect aan foto’s en video’s van gezichten. iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 7 en iPhone 8 gebruikers kunnen gebruik maken van deze functie. Daarnaast zijn er ook enkele Android gebruikers die de functie kunnen gebruiken.

 

Instagram Focus

Maak nu een professionele Selfie met de Instagram focus functie. De achtergrond van je foto’s wordt hiermee onscherp gemaakt. Het werkt alleen met gezichten en niet met objecten. Je kon dit al met de portretfunctie maar daarvoor had je een dubbele cameralens nodig. Dat heeft niet iedereen en daarom wordt het nu toegankelijker omdat het te gebruiken is met een enkele camera.

 

Portretfunctie Instagram

Waar vindt je de focus functie? In de Instagram camera tussen de functies ‘boomerang’ en ‘superzoom’.

  • Open je Instagram app
  • Klik linksboven in de hoek op de camera
  • Swipe naar rechts totdat je bij de ‘focus’ functie terecht komt

 

 

focus instagram

Binnen een enkele klik focust de camera op jouw gezicht en wordt de achtergrond wazig. Wil je een video maken dan moet je de focus knop langer vasthouden. Do

or middel van gezichtsherkenning wordt de achtergrond vervaagd. Apple heeft ook zelf een portrertfunctie en deze is te vinden op de camera van de iPhone 7 plus, iPhone 8 plus en iPhone X.

Na het toepassen van de focus functie kun je verder met het toevoegen van tekst, stickers en of tags. Via Instastories heb je dus binnen no time je eigen professionele selfie!

Let er wel op dat je telefoon de juiste update heeft. Naast deze nieuwe update heeft Instagram nog wat nieuws toegevoegd; de @mention-sticker. Hiermee kun je, je vrienden taggen in een sticker in Instastories. Voor nu is dit ook nog alleen geschikt voor iPhone gebruikers en niet voor Android.