Instagram filters

insta filtersInstagram is een populaire app en website om foto’s en korte video’s mee te bewerken en op sociale media te delen. Deze populariteit is niet in de laatste plaats te danken aan de Instagram filters, waarmee je de kleuren van foto’s kunt aanpassen om ze een bijzondere uitstraling te geven. Het vierkante formaat waarin de foto’s worden getoond doet denken aan de ouderwetse Polaroidfoto. Door de vierkante vorm en de mooie filters die je kunt toepassen creëer je sfeervolle foto’s die heel interessant zijn om naar te kijken en om te delen.

 

Hoe werkt het?

insta filter willowAls je je foto plaatst, dan wordt deze automatisch vierkant gemaakt. Vervolgens kun je beginnen met het toepassen van de Instagram filters. Enkele van de meest populaire Instagram filters zijn bijvoorbeeld Willow, Amaro, Rise, Inkwell, X-Pro, Sierra en Mayfair. Bij alle filters kun je met behulp van de knoppen aanpassingen maken aan de scherpte en het contrast van de foto. Het is ook mogelijk om foto’s te kantelen. Je kunt bijvoorbeeld een schuine horizon rechtzetten met een schuifbalk die verschijnt nadat je op de knop voor het kantelen hebt gedrukt.

 

Nieuwe mogelijkheden

saturation instagramIn juni 2014 is er een update geweest waardoor er meer opties beschikbaar zijn geworden om foto’s op Instagram te bewerken. Je kunt nu bijvoorbeeld ook de kleurverzadiging (saturation) aanpassen. Naast de inmiddels bekende aanpassingen aan de scherpte en het contrast en de mogelijkheid om foto’s te kantelen, is het ook mogelijk geworden om warmte, highlights en schaduwen toe te voegen. Je kunt tevens de helderheid en filtersterkte instellen. Een veelgebruikte optie is ook het toepassen van vignetten, dat wil zeggen, een filter waarbij de randen van de foto donkerder worden gekleurd dan het midden. De bewerkte foto kun je telkens direct vergelijken met het origineel.

 

Je bewerkte foto delen

Zodra je helemaal tevreden bent met jouw bewerkte afbeelding, kun je deze gaan delen met je vrienden. Je kunt de foto delen via Instagram, maar ook via Facebook, Flickr, Twitter, Foursquare en Tumblr. Je hebt ook de optie om jouw afbeelding privé te delen per e-mail. Als je de foto gaat delen, dan kun je een locatie en personen toevoegen aan de foto. Op deze manier is de afbeelding later gemakkelijk terug te vinden en wordt deze ook automatisch gedeeld met de mensen die je hebt toegevoegd.