Instagram account gehacked, hoe terugkrijgen

Instagram account gehacked? Hier lees je op je hem weer terug kunt krijgen.

Het komt vaker voor dat je een bericht krijgt van Instagram dat het email adres is veranderd, en je niet meer kunt inloggen met je huidige gegevens. Vaak kom je in het mailtje een email adres tegen dat je niet kent. Meestal is dit een Russisch account welke eindigt op .ru

Russische hackers slagen erin om je wachtwoord te kraken en zodoende je account over te nemen welke later weer wordt doorverkocht. Dit gebeurt niet alleen bij accounts met veel volgers gek genoeg. Soms lijkt het gewoon een sport te zijn voor hackers om je Instagram account te hacken.

instagram account gehacked

 

Hoe krijg je je account terug

Voor Instagram is het geen onbekend verhaal dat je account gehacked is en daar hebben ze zelfs een pagina aan toegewijd. Hopelijk kun je met behulp van ons artikel je account weer terugkrijgen.

Wat je moet doen is naar deze link toe surfen: https://help.instagram.com/149494825257596

De mail die je ontvangt van Instagram, waarin wordt aangegeven dat het email adres is aangepast, bevat een link om de wijziging ongedaan te maken. Zodoende kun je jouw account weer herstellen. Lukt dit niet, dan kun je het account rapporteren, en gaan ze voor je kijken welk email adres er voorheen aan gekoppeld was en dit voor je terugzetten.

Wanneer je het account weer in handen hebt, dan wordt je gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. Bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord raden we je aan om 8 karakters te kiezen minimaal waarbij je cijfers, hoofdletters, en speciale tekens gebruikt. Een voorbeeld van een veilig wachtwoord is: Ab12#!cD

 

Identiteit bevestigen

In sommige gevallen wordt gevraagd je identiteit te bevestigen. Dit kan met een telefoonnummer die je eerder aan je account hebt gekoppeld, of een foto van jezelf. Wat ze precies vragen kan per keer verschillen.