Hoe gebruik je Hashtags bij Instagram

instagram-hashtagsHeb jij een Instagram account, maar wil het niet lukken om er beweging in te krijgen? Nagenoeg geen likes op je berichten, en bijna geen nieuwe volgers? Wij geven je de gouden tip!

Veel mensen hebben ervaren dat het lang niet zo gemakkelijk is om nieuwe volgers en likes erbij te krijgen, ook al post je regelmatig goede content en like je andere mensen. Het geheim zit hem in de hashtags. Hashtags zijn namelijk zoekwoorden, en wanneer je deze op de juiste manier inzet, dan ga je zien dat er meer leven komt in je Instagram profiel!

 

 

Wat zijn hashtags

gouden hashtagInstagram is voorzien van een zoekfunctie. Deze wordt regelmatig door gebruikers gebruikt. Mensen geven hier een zoekopdracht in om iets te vinden. De reden dat jij bijna tot geen activiteit op je profiel hebt, is waarschijnlijk omdat mensen jou niet vinden via de zoekfunctie. Wanneer je geen hashtags gebruikt, of ze verkeerd hebt staan, dan wordt je niet gevonden of niet aangeklikt. Het kan dus ook niet lijden tot een nieuwe like of een nieuwe volger. De oplossing is dus om gevonden te worden!

 

 

Beschrijven met hashtags

De hashtags # moet de foto beschrijven. Hoe beter de beschrijving, hoe sneller je gevonden kunt worden. Beschrijf in hashtags (zoekwoorden) wat er allemaal op de foto te zien is en waar het over gaat.  

 

 

Zoekfunctie, denken, en handelen

rode schoenMensen die de zoekfunctie gebruiken zijn naar iets specifieks op zoek. Niet alleen de hashtag moet overeenkomen waarnaar men zoekt, maar ook de foto.

Stel men zoekt naar #rodeschoen en die hashtag staat bij jouw foto. Je wordt dan mogelijk gevonden, maar staat er een zwarte schoen op de afbeelding, dan wordt je hoogstwaarschijnlijk niet aangeklikt. Toont jouw foto een rode schoen, dan is er niet alleen een match qua #hashtag maar ook qua beeld. Je voldoet dus volledig aan de verwachting van de ‘zoeker’ en je wordt aangeklikt. Vanaf nu bestaat er dus een kans dat men je foto leuk vind en je een like geeft. Heb je nog meer fotomateriaal die leuk gevonden wordt, dan is de kans groot dat je er een volger bij krijgt!

Om een lang verhaal kort te maken, moet de hashtags perfect overeenkomen met wat er op de foto te zien is. Laat alle niet relevante zoekwoorden weg, ook al is er in principe geen limiet. Op deze manier werkt het algoritme beter voor je. Meer mensen krijgen je post dan namelijk te zien.

 

 

Sneller gevonden worden

Niet alleen de hashtags zorgen ervoor dat je sneller gevonden wordt, maar ook het aantal volgers op je profiel. Test zelf maar eens de zoekfunctie uit op Instagram. Alle posts die opduiken staan op accounts met veel volgers. Dat wil niet per definitie zeggen dat jouw post nooit een kans maakt wanneer je niet tienduizenden volgers hebt. De kans dat je sneller gevonden wordt neemt wel toe wanneer je meer volgers hebt. Je zou kunnen overwegen om je account een boost te geven door volgers te kopen voor Instagram.

 

 

Achteraf zoekwoorden aanpassen

instagram hasthag schrijvenOm meer uit je account te halen is het slim om niet alleen vanaf nu alle posts te gaan voorzien van de juiste zoekwoorden, maar ook de oudere posts aan te passen en daar de zoekwoorden te wijzigen. Daarna kom je namelijk sneller in de picture te staan. Hashtags toevoegen of verwijderen doe je door naar de post toe te gaan en op bewerken te klikken. Er opent dan een tekstveld waarin je het commentaar en de #zoekwoorden kunt opgeven. Denk er aan dat ze zo relevant mogelijk moeten zijn. Denk aan #veterschoen #schoenmetveters #merkschoen #rodeschoen #rodeschoenen #rodeschoentjes etc. NL hashtags leveren je Nederlandse volgers en likes op. Internationale (Engelse) woorden leveren je een wereldwijd publiek op. De kans dat je gevonden wordt is wel wat lastiger omdat er meer concurrentie is.

 

 

Gezien worden betekent meer likes en volgers

Doordat je gezien wordt, krijg je meer likes en volgers. Vinden mensen jouw posts bij een zoekopdracht, dan neemt het aantal likes en volgers toe. Een andere manier om gezien te worden, is door je profiel te automatiseren. Bij het automatiseerproces kun je namelijk een doelgroep opgeven, en wij zorgen dat je bij hun in beeld komt. Dit levert je in praktijk echte likes en echte volgers op, die in 95% relevant zijn!