Algoritme van Instagram 2019

Instagram heeft al verschillende keren het algoritme veranderd. Maar wat is nu eigenlijk een algoritme?
Het algoritme betekend dat Instagram bepaald welke foto’s je te zien krijgt op basis van verschillende factoren.
Veel mensen hebben het al gehoord, “hoe actiever je bent, hoe meer je gezien wordt”. Maar wat betekent dit nu precies?
In dit artikel gaan wij uitleggen hoe het algoritme in 2019 werkt en hoe je meer bereikt kunt creeëren op Instagram om aan meer volgers en likes te komen.

 

 

Tijd spenderen op Instagram

Hoe vaak zit jij op Instagram en hoevaak plaats je een foto? Dit zijn al 2 factoren die mee het algoritme bepalen.
Ben jij iemand die af en toe instagram opent en vervolgens eens gaat scrollen door je instagramfeed (persoon 1)? Of ben jij iemand die 2 à 3 keer een foto post én af en toe eens je volgers een likje of comment geeft? (persoon 2)

Wanneer je de 2de persoon bent dan zal je meer bereik hebben dan persoon 1. Persoon 2 is namelijk veel actiever en heeft meer interactie met haar/zijn volgers. Instagram ziet dit waardoor je meer kans hebt op het krijgen van volgers.

 

 

Instagram houd je in de gaten

Hiermee bedoelen we dat Instagram precies ziet welke onderwerpen en personen jij vaak leuk vind. Like je veel foto’s die te maken hebben met sport? Dan krijg je de foto’s die met sport te maken hebben als eerst te zien op het instagram-overzicht.

Ook kan Instagram precies zien met wie je vaak contact hebt. Wanneer je een reactie krijgt en je reageert daar op, dan ziet instagram dit als een “vriend of familie lid”.
Het terugreageren op Instagram comments kan dus zeker van waarde zijn.

Bekijk jij vaak het verhaal van bijv. Anna? Dan zal je vast gemerkt hebben dat haar instagramstory altijd als eerste getoont wordt.

Kortom, instagram ziet wat je doet en bepaalt aan de hand daar van wat je als eerste te zien krijgt.

 

 

Mooie foto’s voor een mooi Instagram profiel

Het plaatsen van mooie content blijft een belangrijk ding. Mensen gaan iemand volgen als ze zien dat iemand mooie foto’s plaatst en een mooi Instagramprofiel heeft.
Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je regelmatig iets op Instagram plaatst. Het beste is om 3 keer in de week iets te posten op een vast tijdtip.
Het beste tijdstip om iets te posten is tussen 18uur en 21uur want op dat tijdstip zijn er veel mensen actief en wordt je bericht dus vaker bekeken. Zo wordt in 2019 het algoritme bepaald.

 

 

Meer likes door hashtags

Hashtags kunnen soms zorgen dat je foto meer likes krijgt (hiervoor moet je profiel wel openbaar staan anders werkt het niet).
Je kunt een hashtag zien als een zoek woord. Wanneer iemand opzoek is naar een schoen, zal degene #schoen gaan opzoeken. Heb jij #schoen gebruikt? Dan is er een grote kans dat ze jouw foto te zien krijgt.
Engelse hashtags worden wereldwijd gebruikt en hebben dus minder effect, of je bereikt de verkeerde doelgroep.

 

 

Niet vaak actief maar wil je toch volgers en likes ontvangen?

Ben jij iemand die weinig tijd heeft om elke dag op Instagram te zitten? Wij van instagram-volgers.nl hebben een aantal oplossingen hiervoor!
Bij ons kan je op een gemakkelijke manier likes en volgers kopen. Ook is er de mogelijkheid om je Instagram-account te laten automatiseren.
Dankzij het automatiseren is jouw profiel automatisch 8uur lang actief op een dag. Op die manier blijf je actief en creeër je alleen maar meer bereik!
Handig voor de mensen die weinig tijd hebben maar toch hun instagram profiel actief willen houden. Dankzij dit pakket ziet instagram dat je actief bent en zal dit beloont worden want dat is hoe het algoritme werkt.